Monitor Audio’s Bronze-serie…

Monitor Audio Bronze 2
Monitor Audio Bronze 2 udført i den flotte valnød-finish i et simpelt og elegant setup

… Er dette verdens bedste budget-højttalere?

Det har vi i hvert fald spurgt os selv om nogle gange, efter at have hørt forskellige konkurrenters forsøg på at lave højttalere i budget-klassen.

Men siger tit, at man ikke både kan få i pose og sæk, når man køber hi-fi på budget, men den påstand vil jeg tillade mig at bestride. For med Monitor Audio Bronze har Monitor Audio formået det, som er så hulens svært – om man bygger high end-højttalere til 100.000 kr eller entry level højttalere til 1000 kr: Nemlig at gøre dem hulens musikalske og velspillende, så musikken træder i fokus!

 

Monitor Audio Bronze Center til surround
Bronze er fed til film også og sammen med subwooferen, mangler der intet!

Og det har altid været Monitor Audio’s styrke. Musikken skulle leveres ‘akustisk’ intakt, og derfor vil du opleve, at du ikke bare træder ind i musikkens univers, men at musikken træder ud af højttalerne og skabes i dit rum. Det er præcis den samme oplevelse, du får i Monitor Audio Bronze, som du får i deres store Platinum-serie – blot hvor musikken er endnu bedre optegnet og du kan høre de helt, helt små, fine detaljer og rytmeskift i musikken. Det er en fantastisk oplevelse både at gå hele vejen fra Monitor Audio Bronze til Platinum og høre hvor meget mere ekstra af musikken, der bliver afsløret, men også at gå den anden vej og høre, hvor meget af musikken, du stadig får, selvom prislappen hedder en tyvendedel!

Hvad er hemmeligheden?

Hemmeligheden – hvis man kan kalde den det – ligger i at få højttaleren til at gengive et instrument, så det lyder realistisk, og her er 3 skridt. Første skridt er at du kan høre instrumentets udklingning og størrelse i det rum, det er optaget i. Næste skridt er, at instrumentet skal “føles”, der skal simpelthen fysik på, så øret tror, det rent faktisk er der, foran dig. Sidste skridt handler om balance, for lidt for mange detaljer eller lidt for fremhævet bas, gør at skibet så at sige får slagside.

Monitor Audio Bronze med Gold Dome diskant
Tæt på Monitor Audio’s fantastiske, high-tech aluminiums-keramiske enheder

Den yderst fine balance er netop en af Monitor Audio’s unikke fordele i forhold til deres konkurrenter. Balancen er nemlig det, der gør, at du kan nyde musikken præcis ligeså meget på alle deres højttalere, ligegyldigt hvilken slags musik, det er. Forskellen ligger så i, hvor dybt et indblik du ønsker i den musik, du lytter på. Det er en kunst, der er så utrolig svær og delikat at mestre , men Monitor Audio har altså neglet den. Og det er for Monitor Audio Bronze seriens vedkommende ikke bare et “one-hit album”. Derimod står samtlige deres højttalere i aller første lydmæssige række, netop fordi de har stået fast ved deres principper om musikalsk integritet og har evnerne til at skabe højttalerne.

En Monitor Audio Bronze er derfor ikke fast-food lyd, du hører og glemmer, men i stedet sej, lækker, fed, intim, følelsesfuld lyd, alt efter musikken, du sender gennem dem!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail