Sonus Faber nu hos Tape Connection

Sonus Faber Venere-serien
Sonus Faber Venere-serien – Fra venstre: Sonus Faber Venere Signature, Venere 1.5, Venere 2.0, Venere 2.5, Venere 3.0, Venere Center og Venere Wall

Hos Tape Connection er der altid fokus på at have det bedste udvalg i alle kategorier af hi-fi. Derfor udvides sortimentet nu med højttalere fra det italienske firma Sonus Faber

Det bliver blandt andet muligt at høre Sonus Faber Venere 1.5 i butikken og udvalgt forventes at blive udvidet med tiden.

Sonus Faber er en meget velkendt højttalerproducent fra Italien, som gennem mange år har leveret nogle af de mest vellydende højttalere i det seriøse hi-fi og high-end segment.

Sonus Faber blev grundlagt som firma i 1983, i den lille by Monteviale i Italien. Den første højttaler, faktisk udviklet før Sonus Faber blev et rigtigt firma, blev lavet under det noget specielle ‘Snail Project’ i 1982 – en slags subwoofer monteret med to arme i træ, hver udstyret med en lille to-vejs højttaler for enden. Allerede året efter blev firmaet grundlagt under navnet Sonus Faber, dog med en begrænset produktion, bestående udelukkende af modellen ’Parva’. Alt blev håndlavet i italiensk træ og læder, under nærmest idylliske forhold i bakkerne nord for Vicenza, og Parva var en af de første to-vejs højttalere til at benytte en bas-mellemtoneenhed af Kevlar.

Efter en række år hvor flere ny modeller så dagens lys, herunder Minima i 1984, Electa i 1986 og Electa Amator i 1987, skabte Sonus Faber i 1991 Extrema, en højttaler der i dén grad satte pejlemærket for hvor det italienske firma var på vej hen.

I 1993 lanceredes modellen Guarneri Homage, en højttaler hvis konstruktion var kraftigt inspireret af håndværket hos violinmagere i Cremona. Det lut-formede kabinet er den dag i dag, stadig legendarisk og flere gange forsøgt kopieret af andre højttalerproducenter. Med modellen Amati Homage, en stor gulvhøjttaler, gentog Sonus Faber succes’en i 1998 og fortsatte med den succesfulde kombination af det lut-formede kabinet og inspirationen hentet hos violinmagerne. I 2002 var det igen tid til en overhaling af designet og den nye Cremona-serie blev lanceret. Igen med de samme dyder men i flere forskellige størrelser og konfigurationer.

Sonus Faber Stradivari Homage blev i 2004 lanceret som firmaets topmodel men med en lidt anden vinkel til design. I stedet for den organiske lut-form, ledte Stradivari Homage’s rene linier tankerne i retning af violinen og fuldendte Sonus Faber’s ambitioner om, at regne højttaleren for et faktisk instrument.

Cremona-serien blev herefter udvidet med flere modeller, herunder Elipsa som tog position som flagskib efter Stradivari Homage.

I årerne efter har Sonus Faber lanceret en hel række modeller, herunder Sonus Faber Toy, Guarneri Evolution og ikke mindst Sonus Faber Venere. Det seneste mesterværk fra de italienske håndværkere er den kompromisløse Il Cremonese som er en hyldest til Antoni Stradivari og en af hans mest berømte violiner som i 2015 kunne fejre 300 års jubilæum.

Sonus Faber er om nogen garant for lytteglæde. Firmaets inspiration, hentet i produktionen af instrumenter, er med til at skabe den totaloplevelse der ligger i at eje en Sonus Faber højttaler – uanset om den koster 5000kr eller 250.000kr.

Du kan finde et udvalg af Sonus Faber højttalere hos Tape Connection.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail