Elektroniske lækkerier fra Hot Chip

Hot Chip

Hot Chip er ikke noget nyt navn på den elektroniske himmel, og stadfæster deres ikon-status med “Why Make Sense?”

Jeg opdagede første gang Hot Chip med albummet “The Warning” fra 2006. På dette album leverede Briterne dansevenligt elektronisk musik, der på samme tid formår at være melankolsk og optimistisk. Lige præcis denne kombination, er for mig, blevet hvad der definerer lyden fra Hot Chip.

Da Hot Chip i 2010 udgav “One Life Stand” overraskede de mig noget, da lyden afveg en del fra hvad der tidligere var kommet fra dem. Jeg følte at de her kompromitterede deres specielle kombination af elementer og var kommet mere over i noget hårdere elektronisk musik, som ikke umiddelbart appellerede til mig. Jeg er dog over årene blevet omvendt og faktisk er “One Life Stand” nu mit favoritalbum fra Hot Chip.

Efter “One Life Stand” kom “In Our Heads” i 2012, og fulgte langt hen ad vejen den samme formel som tiden før “One Life Stand”. Jeg var umiddelbart meget begejstret for dette album, og synes stadig det er et stærkt album. Det er dog ikke et jeg oplever, at jeg tit vender tilbage til, og tiden har vist mig, at det for mig ikke er deres stærkeste udspil.

“Why Make Sense?” virker til at have nogle af de “klassiske” dyder fra Hot Chip, men med et strejf af noget af det de viste på “One Life Stand”. Jeg er meget positiv overfor dette udspil, men kun tiden kan vise om det viser sig at være langtidsholdbart.

Hot Chip turnerer for tiden med det nye album og det kan bestemt anbefales at opleve dem live.

Giv nummeret “Huarache Lights” fra “Why Make Sense?” et lyt nedenfor.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail