Sufjan Stevens indtager endnu en gang tronen

Carrie_and_lowell

Sufjan Stevens er på ingen måde et nyt navn på alt. folk scenen, og cementerer med sit seneste album “Carrie & Lowell” sin status som en af de mest spændende aktuelle kunstnere.

Titlen på det seneste album refererer til Sufjans mor og stedfar. Moderen døde i 2012 og albummet er et tema album om hende og tiden hun og Sufjan havde sammen.

Tema albummer er på ingen måde nyt for Sufjan. Faktisk er det den eneste slags albummer han udgiver. Som på tidligere udgivelser er der en stærk rød tråd hele vejen igennem. Musikalske temaer præsenteres på forskellige måder hele vejen igennem og det fungerer utrolig godt. Ganske som vi er blevet vante til at forvente af et Album fra Sufjan Stevens.

Musikalsk er albummet meget anderledes fra det seneste regulære album, “The age of Adz”, fra 2010. Her tog Sufjan et stort spring fra hans meget akustiske lyd og omfavnede store elektroniske kompositioner. Ikke alle var glade for dette spring, og personligt tog det mig også lidt tid før det faldte på plads. Herefter blev “The age of Adz” et af mine favoritalbums, og er det stadig. Med “Carrie & Lowell” er Sufjan mere tilbage i sine folk rødder og det er et fantastisk album! Det tog mig et par gennemlytninger og herefter var jeg solgt. Pt. er det mit favoritalbum fra Sufjan.

Jeg kan kun anbefale at komme ud at opleve Sufjan live, da han er en af de bedste live performerer der turnerer for tiden. På samme måde som albummet er et tema, er hans koncerter ligeså. Sufjan er utrolig dygtig til at skabe en “levende” koncert og det hele omkring det er meget gennemført. Man keder sig aldrig. Numrene er genkendelige, men tydeligt anderledes ift. studieindspilningerne. Det skal opleves.

Gør dig selv en tjeneste og lyt til et af numrene fra det nye album nedenfor.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail